ΠΟΡΕΙΑ

Το ανήσυχο πνεύμα, η πρωτοποριακή σκέψη και η διάθεση να δίνουν τις λύσεις είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον πατέρα Αθανάσιο και τον γιο Δημήτρη Γεωργακόπουλο.

Ο Αθανάσιος Γεωργακόπουλος ξεκινώντας από το μηδέν το 1955 αρχίζει να γράφει τη δική του ιστορία με τα Juke Box Ami. Δύο χρόνια αργότερα, το 1967, ένα κραγιόν γίνεται η αιτία να μπει στον χώρο του εξοπλισμού εστίασης και να φέρει την καινοτομία στον κλάδο.

Ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος από μικρός δεν μεγαλώνει απλά σαν ένα παιδί μόνο στον δρόμο και στην μπάλα αλλά αρκετά διαφορετικά, μεγαλώνει και βιώνει τον κλάδο από τα πρώτα κι όλας χρόνια. Αντί για παιδικά παιχνίδια ασχολείται με μηχανές παγοκύβων, πλυντήρια και βίδες στο service point επί της οδού Στουρνάρη.

Συνοδεύει τον πατέρα του σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε ραντεβού με προμηθευτές σε ηλικίες που ίσως τότε για το παιδικό μυαλό πολλά δεν μπορούσε να τα συλλάβει αλλά το υποσυνείδητο έγραφε και κατέγραφε μαθήματα, γνώσεις, εμπειρίες που χρόνια αργότερα θα συμβάλλουν στην επιτυχημένη πορεία του στον χώρο του εξοπλισμού εστίασης. Τον ελεύθερο του χρόνο τον περνάει στο υπόγειο της Στουρνάρη, ρουφώντας γνώσεις από τον πρωτεργάτη και πρωτοπόρο του κλάδου -όπως άλλωστε είναι κοινά αποδεκτό-.

Σε ηλικία μόλις 15 ετών εργάζεται ένα καλοκαίρι σε εργοστάσιο στην τότε ηγέτιδα εταιρεία Juno – Buderus και στα 21 παράλληλα με τις σπουδές του, βρίσκεται για 8μηνη εργασία με Job Rotation στο καλύτερο εργοστάσιο της εποχής, του κλάδου παγκοσμίως.

Στο ζεστό Νότο της Αμερικής στην Λουϊζιάνα εργάζεται στα τμήματα Engineering, International Sales Marketing, Sales, Customer Service, γραμμή παραγωγής και Technical Service όπου εκπαιδεύεται και περνάει τις εξετάσεις πιστοποίησης ως Certified Factory Technician και ολοκληρώνει με επιτυχία το πρόγραμμα Factory Internship Program.

Συνεχίζει να εξελίσσει την οικογενειακή επιχείρηση, όμως το ανήσυχο του πνεύμα τον οδηγεί στη δημιουργία ανεξάρτητης εταιρείας παροχής τεχνικής υποστήριξης και service, αναλαμβάνοντας κατ’ αποκλειστικότητα το service διεθνών αλυσίδων όπως η McDonald’s. Χάρη στη διεθνή εκπαίδευση που έχει λάβει εφαρμόζει τεχνικές πρωτόγνωρες για την Ελλάδα των 90’s όπως Operation Training Quality Assurance Preventive Maintenance.

Το 2005 τον βρίσκουμε να μεταναστατεύει στην Βοστώνη των Η.Π.Α. και να καταπιάνεται με διάφορα επαγγέλματα μέχρι να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που θα τον εντάξουν και πάλι στον κλάδο.

 

 Motto του: “Ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό…”

 

Τελικά η ιστορία επαναλαμβάνεται, τραβάει την ανηφόρα και ξεκινάει μια εντελώς αυτόνομη πορεία. Το 2013 ξεκινάει από την Panos Foods. Οι πελάτες κοινοί, το προϊόν διαφορετικό, η εστίαση όμως παραμένει στο επίκεντρο…

Είναι η αρχή της δικής του πορείας από το κρύο Σικάγο. Αναζητώντας τη μεγάλη συνεργασία με Αμερικάνικη εταιρεία, η εμπειρία και η αξία αναγνωρίζονται και η συνεργασία με τον κολοσσό όμιλο Middleby Corporation ξεκινάει.

Με ανήσυχο πνεύμα και συνεχή διάθεση για εξέλιξη, παρακολουθεί σε όλη τη διάρκεια των χρόνων εκπαιδεύσεις στα μεγαλύτερα εργοστάσια του χώρου όπως:

  • CookTek, Σικάγο
  • Lincat , IMC, Britania , Ηνωμένο Βασίλειο
  • Giga, Ιταλία
  • Houno combi ατμόπλοια, Δανία
  • Scotsman Ice, Fagor, Foster Refrigeration, ψύξης Williams, μηχανές πάγου ITV, Taylor, McDonald’s.
  • Frymaster Corporation – Λουιζιάνα, ΗΠΑ 

Μετά από τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, αλλά και της πανδημίας, το 2021 το υποδέχεται με τη γέννηση της Emporio Georgacopoulos. Της εταιρείας που δημιουργήθηκε για να απαντήσει και να δώσει λύσεις στα προβλήματα που συναντούν οι επαγγελματίες στον χώρο της εστίασης.

Η εταιρεία βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες του πελάτη και όλη η ομάδα προσφέρει τις γνώσεις, την εμπειρία και την εξειδίκευση για να ενημερώσει σωστά τον επιχειρηματία και να τον οδηγήσει να λάβει τις καλύτερες αποφάσεις για τον εξοπλισμό του χώρου του.